Waar moet je op letten als je de belastingaangifte gaat uitbesteden?

Het zelf doen van de belastingaangifte kan soms nogal lastig zijn. Het is daarom ook een goede keuze om ervoor te kiezen om dit te gaan uitbesteden als je er moeite mee hebt. Het zal je namelijk een hoop stress en tijd schelen als je dit door een professional laat doen. Toch zijn er een aantal factoren waar je goed op moet gaan letten als je de belastingaangifte gaat uitbesteden. Benieuwd naar deze factoren? Lees dan snel verder!

Zorg voor duidelijke afspraken

Maak voordat je de belastingaangifte uitbesteed aan een professional duidelijke afspraken met de specialist. Denk hierbij aan afspraken over de volgende zaken:

  • Doet de professional de aangifte zelf, of doen jullie het samen?
  • Wat zijn de totale kosten?
  • Is er tussentijds mogelijkheid om contact op te nemen voor vragen, en kost dit geld?

Dit zijn een aantal afspraken die je van te voren duidelijk wilt hebben. Zo zorg je ervoor dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Als er andere afspraken zijn die je wilt maken kan dat natuurlijk. Geef dit wel duidelijk va tevoren aan.

Kijk naar de keurmerken

Als je een professional gaat inschakelen voor de belastingaangifte zal dit in de meeste gevallen een boekhouder zijn. Als je verzekerd wilt zijn dat de boekhouder goed is in het werk en kwaliteit levert moet je gaan controleren op keurmerken. Het is belangrijk voor boekhouders om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van belasting. Anders zullen ze niet erg behulpzaam zijn bij het helpen met de belastingaangifte. Zo is er een Noab keurmerk en een NBA. De Noab wil zeggen dat de kantoren die hierbij zijn aangesloten op de hoogte moeten zijn van de laatste ontwikkelingen. De NBA houdt in dat je er zeker van zult zijn dat de boekhouder een HBO of universitaire opleiding heeft afgerond.

Een vertrouwend gevoel

Het is vaak een goed idee om voordat je een professional inschakelt voor de belastingaangifte om een kennismakingsgesprek te gaan plannen. Zo kun je er namelijk achter komen wat voor persoon het is en of je die persoon kan vertrouwen met de aangifte. Het is belangrijk dat jij en de professional een goede klik hebben. Als de klik niet goed is raden we aan om een andere specialist te gaan zoeken.

Wil je de belastingaangifte graag uitbesteden? We raden aan om te kijken op belastingaangifte Amsterdam