advocaat

Boekhouders: onmisbaar in ieder bedrijf

Veel bedrijven lopen vast op de boekhouding. En dat is zo gek nog niet, want je hebt te maken met verplichtingen, wetten en regels waar jij je aan moet houden. Daarnaast kost het op orde houden van je boekhouding erg veel tijd en energie, tijd die je liever in de core-business van je onderneming wilt steken. Het inschakelen van een boekhouder is een oplossing voor dit probleem. In deze blog lees je waarom een boekhouder onmisbaar is in jouw bedrijf.

Je bepaalt zelf welke werkzaamheden de boekhouder uitvoert

Eén van de voordelen van het inschakelen van een boekhouder is dat je zelf bepaald welke werkzaamheden de boekhouder uitvoert. Je kunt ervoor kiezen om je gehele boekhouding uit te besteden, maar je kunt ook een deel van de boekhouding uitbesteden.

De boekhouding bestaat uit verschillende onderdelen, welke afhankelijk zijn van het soort bedrijf en de rechtsvorm. Het bijhouden van de gehele of een onderdeel van de boekhouding is één van de werkzaamheden van een boekhouder. Daarnaast kun je bij een boekhouder terecht voor financieel en belastingadvies, het doen van belastingaangiftes en het opstellen van een jaarrekening, jaarverslag of een ander financieel rapport. Ook kun je een boekhouder één keer per jaar inzetten om de gehele boekhouding te controleren.

Je bepaalt dus zelf wat de boekhouder voor jou onderneming gaat doen. Het voordeel van het uitbesteden van een deel van de boekhouding, is dat je zelf ook financieel inzicht hebt in je onderneming. Dit is een stuk minder wanneer je de gehele boekhouding besluit uit te besteden.

Een boekhouder beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en ervaring

Iedere boekhouder heeft een opleiding gevolgd en volgen ook regelmatig bijscholing. Op deze manier beschikt de boekhouder over actuele kennis met betrekking tot de verplichtingen die voor jou gelden, belastingwetgeving en aftrekposten.

Wanneer je een boekhouder inschakelt, hoef jij je geen zorgen meer te maken over de boekhouding. Zo hou jij tijd en energie over om te steken in andere werkzaamheden. Daarnaast kun je ervan uitgaan dat de boekhouder een correcte boekhouding voert en aangiftes op tijd doet: wanneer dit niet het geval is, is de boekhouder aansprakelijk en mag de boekhouder zich niet aan deze verantwoording onttrekken.

Dankzij de actuele kennis van de boekhouder met betrekking tot belastingwetgeving, betaal je dus nooit te veel belasting en profiteer je altijd van zoveel mogelijk belastingvoordeel. Dit is ook nog eens één van de manieren waarop een boekhouder zichzelf terugverdient. De andere manier en het laatste voordeel is dat de boekhouder inzicht heeft in de financiële situatie ven jouw bedrijf. De boekhouder kent jouw branche en weet precies wanneer je die enne investering het beste kunt doen.

Kortom, een boekhouder is onmisbaar in ieder bedrijf! Wil je een boekhouder inschakelen? Of ben je op zoek naar meer informatie over boekhouders? Klik hier.