Voorkom juridische conflicten met deze tip

Als ondernemer wil je je natuurlijk bezighouden met ondernemen. Echt aan de slag zijn. Je wilt dan ook niet je tijd verspillen aan juridische conflicten, want juist deze conflicten kunnen enorm veel tijd in beslag nemen. Gelukkig is er wel, een vrij eenvoudige, manier om dit te voorkomen! Het opstellen van algemene voorwaarden bijvoorbeeld. Als je zorgt dat dit in orde is, hoef je je in ieder geval een stuk minder zorgen te maken over dat je in een juridisch conflict verzeild kan raken. Lees hier waarom! 

Algemene voorwaarden zorgen dat je sterker staat 

Algemene voorwaarden zorgen ervoor dat je altijd een stok achter de deur hebt als een klant achteraf klachten heeft over de handelswijze. De klanten zijn namelijk van tevoren akkoord gegaan met de voorwaarden die jij hebt opgesteld. Als ze het hier niet mee eens zijn, kunnen ze dit vooraf aangeven door niet akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Doen ze dat wel, dan hebben ze achteraf letterlijk en figuurlijk geen recht van spreken meer. Zo sta je zelf altijd een stuk sterker!

 

Niet verplicht, maar… 

Het is echter niet verplicht om algemene voorwaarden te hebben. Sommige ondernemers kiezen er dan ook voor om dit niet te doen, omdat het teveel tijd zou kosten. Ons advies hierin is: doe het zeker wel! Het bespaart je achteraf enorm veel tijd, omdat je voor elke transactie dezelfde voorwaarden kan gebruiken. Als je geen algemene voorwaarden hebt, moet je elke keer aparte voorwaarden opstellen. Dit kost enorm veel tijd. Als je algemene voorwaarden hebt opgesteld, is het wel de bedoeling dat de bezoekers van je website makkelijk in staat zijn deze te lezen. Zo niet, dan zijn ze niet geldig. Je kan ze bijvoorbeeld tonen in een pop-up voordat de bestelling is afgerond. Op die wijze kunnen je bezoekers er niet omheen! 

Algemene voorwaarden laten opstellen

Om algemene voorwaarden juridisch kloppend te maken, moet je natuurlijk wel enige juridische kennis hebben. Dit heeft natuurlijk niet iedereen, dus dan kun je ervoor kiezen om een juridisch adviesbureau in te schakelen. Zij kunnen je adviseren, maar kunnen het ook helemaal voor je opstellen. Zo worden deze zorgen in ieder geval geheel uit handen genomen en kun je jezelf helemaal focussen op de leuke kanten van ondernemen.