mediator

Op een respectvolle manier van je partner scheiden doe je zo

Scheiden van je partner is een proces waar je liever niet ingaat. Je beëindigt de relatie met de “liefde van je leven”, gaat waarschijnlijk verhuizen en als je kinderen hebt, zie je die veel minder als eerst. Scheiden is helemaal niet leuk maar we willen het graag wel op meest respectvolle en professionele manier doen om niemand te kwetsen. Maar hoe pak je dit aan? Daarvoor kan je een scheidingsmediator inschakelen. In dit artikel lees je alles over scheiden en wat een mediator voor jou kan betekenen.

Inschakelen coach

Als je het na een tijd niet meer ziet zitten kan het zo zijn dat je een mediator inschakelt. Een mediator kan je zien als een soort coach die jou er doorheen sleept in deze moeilijke periode. Een mediator is goed voor 3 punten:

  • De knoop doorhakken
  • Emoties onder controle te krijgen
  • Verhoudingen vinden

Als eerst helpt een scheidingsmediator met de knoop doorhakken van de moeilijke beslissing. Dit is namelijk moeilijk als je dit alleen moet doen. Bij een scheiding komt veel emotie kijken. Deze moet je onder controle krijgen. Je moet natuurlijk niet uit emoties gaan praten, dit kan namelijk beledigend komen naar je partner toe. Ook kan je dingen zeggen die je anders nooit zal zeggen en hier vervolgens spijt van krijgen. Als laatst helpt deze coach jou met de verhoudingen vinden. Hiermee word bedoeld: de verhoudingen tussen jou en je partner, maar ook de verhoudingen tussen jullie en de kinderen. 

Begeleiding coach

Bij het inschakelen van een coach kan je verschillende begeleidingen kiezen. Als eerst kan je kiezen voor individuele begeleiding. Bij deze begeleiding krijg je persoonlijke advies gesprekken. Tijdens zo’n gesprek kan je nagaan of jou relatie echt ter einde is en ook je gevoel kwijt erover.

Als volgt heb je afgestemde begeleiding. Hiermee ga je met een intake gesprek afspraken over maken. Tijdens afgestemde begeleiding kan je zelf beslissen tot hoever je individuele begeleiding wil en ook hoe veel praktische begeleiding wil.

Als laatst kan je ook een begeleiding aanvragen voor na de scheiding. Een scheiding heeft een grote invloed op je en kan daarom ook je werk en je sociale contacten beïnvloeden. Tijdens de vervolggesprekken word je begeleid in je rouw proces over het verlies van je partner. Het zal lastig zijn om alles op te pakken en daar helpt een mediator je graag mee.