Advocaten - advocaat

Letselschade wat is dat?

Misschien heb je wel eens van letselschade gehoord, maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen? Bij letselschade kan het gaan over immateriële schade (geestelijk) of materiële schade (verwondingen aan je lichaam). Wanneer je letselschade hebt opgelopen door een ander, kun je de ander hiervoor aansprakelijk stellen. Wanneer er sprake is van verwondingen aan je lichaam, kun je daarvoor ook een schadevergoeding vragen. Als je daardoor geestelijke schade hebt opgelopen, zoals een bepaalde angst, dan kun je ook nog smartengeld eisen van de tegenpartij. Er zijn verschillende soorten letselschade, zoals een bedrijfsongeval, mishandeling of een auto ongeluk. Als je wil weten wat je kunt doen bij letselschade, vraag dan letselschade advies. Een specialist kan je namelijk bijstaan en bekijken welke stappen je het beste kunt ondernemen.

Letselschade vergoeding

Als er sprake is van letselschade kun je een schadevergoeding en/of smartengeld krijgen. Hoeveel dat is en wanneer je dit uit krijgt gekeerd, hangt af van wat er speelt en of je langere tijd nog schade ondervindt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld niet meer kunt werken of dat je bijvoorbeeld niets meer kunt zien of niet kunt lopen. Dan is het een andere zaak en andere uitbetaling dan wanneer je alleen flink geschrokken bent en schade hebt aan de auto bijvoorbeeld. Iedere zaak is anders en moet dan ook goed bekeken worden. Wanneer jij letselschade wil claimen, kun je dat zelf doen maar je kunt ook een advocaat zoeken. Soms is een zaak erg ingewikkeld en kom je er samen niet uit. Schakel dan hulp in, zodat je er niet alleen voor staat.

Actie ondernemen…

Schade is vervelend, maar het kan je soms levenslang bijblijven. Soms kun je er ook financiële gevolgen van ondervinden. Het is belangrijk dat een specialist dan naar de zaak kijkt en oordeelt wat je kunt doen. Het is belangrijk dat er contact wordt opgenomen met de tegenpartij en van daaruit kunnen er verdere stappen worden gezet. Als je hulp wil, schakel deze dan direct in, zodat alles direct geregeld kan worden. Je staat er niet alleen voor, want er zijn specialisten die je dag en nacht bij kunnen staan.