Juridisch advies voor iedereen

Juridisch advies voor iedereen

Heb jij een probleem. Soms heb je weleens problemen met iemand of een organisatie. Dit kan een bedrijf, persoon of een overheid zijn. Hoe haal je dan je gelijk? Het ultieme gelijk waarin iedereen zich heeft te houden is het gelijk van de rechtbank. Als je echter de wetten van Nederland bekijkt zie je wel erg dikke boeken vol met wetten. Dan heb je juridisch advies nodig. Waar bestaat het ideale advies uit? Waar moet je op letten?

Juridisch advies de mediator

Iedereen heeft wel eens advies nodig. Het is echter nog beter als je een langdurige procedure kunt vermijden. Dat scheelt alle partijen een hoop advocaatkosten en rechtbank kosten. Het is niet altijd nodig om van een probleem een rechtszaak te maken. Soms is het probleem een misverstand en kan dit misverstand de wereld uit geholpen worden door simpelweg te praten. Advies aanvragen in een vroeg stadium kan dus veel kosten schelen. De juridisch adviseur kan als mediator optreden en voor beide partijen een wenselijke oplossing vinden.

Laagdrempelig advies

Voor sommige mensen is een juridische procedure eng. Ze denken dat ze gelijk hebben in het conflict maar zien dit liever niet beoordeelt door een rechter. Het is voor mensen soms moeilijk en intimiderend om dan Juridisch advies in te winnen. Het is dan ook belangrijk om een juridisch adviesbureau te vinden dat zeer laagdrempelig is. Een juridisch adviseur die niet alleen een professional is op zijn vakgebied, maar ook het geduld heeft om dit in gewone taal uit te leggen aan jou.

De gerechtelijke procedure en begeleiding

Een gerechtelijke procedure aangaan is niet niks. De verhoudingen, met de persoon of organisatie die tegenover jou staat, moet tot het dieptepunt zijn gedaald. Juist dan heb je dringend advies nodig. Maar er komt meer bij kijken dan iemand die de taal van de wet spreekt. Je hebt iemand nodig die het ook kan uitleggen en jou begeleid tijdens de procedure.

Als je juridisch advies inschakelt willen de meeste mensen drie dingen naast professionaliteit. Ze willen iemand die het conflict oplost en het liefst zonder tussenkomst van een rechtbank. Daarnaast willen ze hulp van iemand die naar ze luistert en dat de toegang laagdrempelig is. Ten slotte willen mensen die tijdens een juridische procedure het goed kan uitleggen en hen begeleidt.