mediation

Hoe kun je arbeidsconflicten voorkomen?

 Als werknemer heb je niet alleen maar rechten, maar juist ook veel plichten waar je aan moet voldoen. Wanneer je kijkt naar de wet die hierbij hoort dan dien je je namelijk altijd al een goede werknemer te gedragen. Op het moment dat je in een conflict verwikkeld raakt, bijvoorbeeld met jouw werkgever over je functioneren of het indelen van je werktijden, is het verstandig dat je dit altijd in eerste instantie met je werkgever probeert op te lossen. Uiteindelijk is het voorkomen van conflicten het beste. Het is dan ook belangrijk dat je de problemen die je ervaart goed bespreekt met jouw werkgever. Het kan namelijk zo zijn dat jouw werkgever helemaal niet op de hoogte is van het probleem dat er speelt of ziet jouw werkgever hetgeen wat jij aangeeft helemaal niet als een probleem. Om een conflict te voorkomen zijn er enkele tips te noemen die daarbij kunnen helpen. Het is altijd goed om scherp te zijn op signalen bij jezelf. Je kunt hierbij denken aan psychische klachten, demotivatie of veel hoofdpijn en rugklachten. Op het moment dat je deze signalen herkent is het verstandig om direct actie te ondernemen op zoek te gaan naar de juiste persoon die jou daarbij kan helpen. Ook is het belangrijk om altijd in gesprek te blijven met je werkgever. Je kunt de problemen die je ervaart zo op tijd delen en verwachtingen uitspreken hoe je dit samen met de werkgever kunt aanpakken en oplossen.

 Arbeidsmediation Rotterdam

 Helaas komt het alsnog wel eens voor dat ondanks alle inspanningen een conflict ontstaat tussen de werkgever en jou als werknemer. Je hebt dan de keuze om voor arbeidsmediation te gaan. Bij arbeidsmediation gaat een onafhankelijke professional met zowel jou als werknemer als met de werkgever in gesprek om te bekijken wat nu exact het probleem is en hoe dit opgelost moet worden. Arbeidsmediation is een middel wat vaak ingezet wordt op het moment dat de pogingen tussen de werkgever en werknemer niet tot het gewenste resultaat zijn gekomen. Je kunt dan terecht bij arbeidsmediation Rotterdam voor een advies op maat zodat je aan de slag kan met het oplossen van het probleem dat speelt. Je kunt er dan ook van op aan dat alles discreet wordt besproken en dat er afspraken worden vastgelegd zodat je daar altijd op terug kunt vallen.

De Arbeidsmediator

 Wanneer je op zoek bent naar een partij die jou kan helpen bij een conflict op het werk, dan ben je bij de arbeidsmediator aan het juiste adres. Er zijn een aantal voordelen die te benoemen zijn. Je houdt namelijk zelf de regie over de uitkomst van het lopende probleem. Dat komt omdat jij zelf actief deelneemt en beslist over de uiteindelijke oplossing. Het is dan ook een veel snellere en makkelijkere manier om tot een oplossing te komen en voorkomt een gang naar de rechter. Het standpunt van de arbeidsmediator is dan ook dat er altijd een oplossing te vinden is voor het probleem dat speelt tussen jou en je werkgever.