Voordelen van een incassobureau no cure no pay

Voordelen van een incassobureau no cure no pay

Zodra je te maken hebt met een openstaande vordering dan loop je al per definitie geld mis. Dan is het niet fijn nog eens te maken te krijgen met dure abonnementen of hoge kosten voor een advocaat om zo de vordering te incasseren. Daarom is er altijd een incassobureau no cure no pay. In dit artikel nemen we u mee langs wat dit is en wat de voordelen hiervan zijn.

Het no cure no pay principe

Een incassobureau inschakelen is nooit leuk, maar soms is het nu eenmaal nodig en dan moeten er ook maatregelen worden getroffen. Je heeft een vordering vooraf af zonder kosten met een incassobureau met het no cure no pay principe. De kosten voor de incasso komen dan bovenop de vordering. Bij bedrijven is dit al mogelijk na 31 dagen. De winst voor het incassobureau zijn de kosten voor de incasso. Wanneer de vordering betaald is dan wordt het bedrag van de vordering naar jou gestort, minus de incassokosten. Zo lang het incassobureau erin slaagt door middel van een minnelijke incasso zal dit het geval zijn, anders zal het incassobureau een gerechtelijke incasso doen.

De gerechtelijke procedure

Een incassobureau inschakelen met het no cure no pay principe kan uitmonden in een gerechtelijke procedure. Bij een gerechtelijke incasso zijn er meestal wel kosten die vooraf moeten worden betaald, en die zal de opdrachtgever van tevoren moeten betalen.

De kosten zijn onder anderen het griffierecht van de rechtbank, de berekening kosten van de deurwaarder, de kosten voor het maken van een dagvaarding en de kosten voor het berekenen van de dagvaarding.

Na 10 dagen van een minnelijke incasso zal worden bepaald of het verstandig is over te gaan op een gerechtelijke incasso. Zonder verhaalbaarheid is een dagvaarding misschien niet de meest verstandige zet.

Nooit te lang wachten!

Iets wat wij je op het hart willen drukken is om nooit te lang te wachten met het inschakelen van een incassobureau. Een incassobureau is er om er alles aan te doen om het gemiste geld terug te halen. Het is nooit een te harde maatregel. Het is enkel een reminder met meer kracht die er voor zorgt dat een betaling sneller wordt gedaan. U heeft recht op het geld, dus u moet dit binnen de wettelijke termijn ontvangen.

Betalende bedrijven zullen uiteindelijk begrijpen waarom dit soort stappen worden ondernomen. En daarbij komt ook nog dat incassobureaus altijd heel professioneel opereren. Dit is ook bevorderlijk voor het sneller ontvangen van de betaling.

Wacht dus nooit te lang, dit kan je in de problemen brengen. Je kunt er dus beter te vroeg dan te laat mee zijn.