vergaderuimte

De meest inspirerende vergaderlocaties

Vergaderingen kunnen soms erg saai zijn. Het helpt dan ook niet dat je met z’n allen in een grijs hok met TL-verlichting gepropt zit. Wil je je klanten of collega’s eens een keer verrassen met een meer inspirerende omgeving? Dan kun je ervoor kiezen je meeting een keer in een wat meer bijzondere vergaderlocatie te houden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een duurzame, inspirerende vergaderlocatie, ergens op een mooi landgoed of de bovenste verdieping van een hoog gebouw midden in de stad. Kan jij tijdens je vergaderingen ook wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder!

Green Key

Ben je erg milieubewust en wil je tijdens je vergadering ook groen bezig zijn? Kies dan voor een vergaderlocatie met een Green Key vermelding. Dit is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Vergaderlocaties die in het bezit zijn van dit keurmerk zijn meer milieubewust bezig dan de reguliere wet- en regelgeving van hun vereist. Dit betekent dus dat de accommodatie altijd zuinig omgaat met energie en water door bijvoorbeeld het gebruik van spaarlampen, zonnepanelen en sensoren en timers voor licht, verwarming en airconditioning. De locatie wordt schoongemaakt met ecologische schoonmaakmiddelen die niet belastend zijn voor het milieu. Het is een fijn idee om duurzaam bezig te zijn en als je dit tijdens werktijd kan doen, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

Vergaderen in de natuur

Werk je vaak achter je bureau in een kantoor, gevestigd in een drukke omgeving met weinig groen om je heen? Als je de natuur niet naar je werk kan halen, dan kun je er ook voor kiezen om jezelf (en je collega’s) te verkassen naar de natuur. Dit kan door de vergadering eens in een mooie natuuromgeving te laten plaatsvinden. Je kan namelijk op verschillende locaties van Natuurmonumenten vergaderen in de natuur. Vaak kan je dit combineren met een vaar- of wandelexcursie om extra inspiratie op te doen. Wil je samen met collega’s aan teambuilding doen? Het is meestal ook mogelijk om hier een activiteit te boeken waarbij je outdoor-activiteiten kunt doen onder leiding van een gedragscoach. Teambuilding-activiteiten werken vaak erg inspirerend, dus sla je twee vliegen in één klap!

Panoramisch uitzicht over de stad

Het tegenovergestelde van rustige natuur is de drukke grote stad vol met gebouwen, verkeer en mensen. Deze bedrijvigheid kan soms ook erg inspirerend werken. In Den Haag kun je bijvoorbeeld een vergaderruimte boeken in The Penthouse van de Haagse Toren, op 135 meter hoogte. Dit gebouw is geïnspireerd op het Flatiron Building in New York en heeft een fantastisch uitzicht waar je tot 45 kilometer ver kunt kijken. In Amsterdam kun je ook goed terecht voor bijzondere vergaderlocaties met internationale allure. Kies bijvoorbeeld voor de A’DAM Tower, gehuisvest in de oude kantoren van de Shell-directie. Dit gebouw aan het IJ is net geen 100 meter hoog, maar biedt wel prachtig uitzicht over de stad en ver daarbuiten. De sfeer en het gevoel dat je in een mooie wereldstad zit, kan zorgen voor extra inspiratie!

Bron: Wolfslaar